“Én egyvalakinek szeretnék megfelelni, a közönségnek.
…Számomra a lehetetlen nem létezik…”

Az Andy Vajna emlékezetetét őrző alkotás műhelyünkben készül. A megrendelő Vajna Tímea elképzelései szerinti jelképeket használtunk a síremlék díszítésére, mint az oroszlán, szivartartó, filmtekercs. A terveket 3D-s fotó megjelenítésében fogadtattuk el a megrendelővel.A megrendelő nyitottsága és a szakmai alázat megértése segítette a készülő emlékmű megtervezését. A fedkövön a fekvő oroszlán, Andy Vajna születési égövét és a megnyugvást szimbolizálja.

Az emlékművön Andy Vajna idézetek láthatóK. : “Én egyvalakinek szeretnék megfelelni, a közönségnek. …Számomra a lehetetlen nem létezik…”
Az ezidáig elkészült fedkő az alapja a további szimbólumoknak. A kannelurázott dór oszlop 2.7 m magas lesz.A kannelurát, azaz a hosszanti vájatokat kézzel faragtuk ki és csiszoltuk a gránit oszlopból. Az oszlopfejezetéről indítva egy bronzból készülő filmszalag tekeredik le egész az talapzatig.

A filmszalagon három, üvegből készült filmkocka lesz látható. A filmkockák a Terminátorból, a Rambóból lesznek kiválasztva a harmadikon Andy Vajna maga lesz látható. A szivartartóban nyugvó megkezdett szivar a filmmogul kedvenc foglalatosságát idézi. Az kónuszos oszlopot kézi faragással díszítjük. A bronz filmszalagot egyedileg egy szobrászművész készíti el és kipróbált, precíz bronzöntőműhely önti ki.
A fotók, üvegre való felhordását nagy gyakorlattal rendelkező üvegipari cég végzi el. Az elkészítése még heteket vesz igénybe. Helyszinre szállítása és állítása nagy teherbírású darut és összeszokott csapatmunkát kíván.

A végső átadás december küzepére várható.